Η ευτυχία σας αξίζει. Κατακτήστε την μαζί.

Συμβουλευτική Ζεύγους ονομάζουμε τις συναντήσεις μεταξύ θεραπευτή και του ζευγαριού που έχει από κοινού λάβει την απόφαση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα στη σχέση του.

Μέσα από τις συναντήσεις, σκοπός είναι να κατανοήσουμε τους εαυτούς μας αλλά και τη σχέση μας, να αντιληφθούμε τις δυσλειτουργικές σκέψεις, συμπεριφορές και συναισθήματα που οδηγούν σε συγκρούσεις και ματαιώσεις, να συζητήσουμε για την διαφορετική οπτική του καθενός με σκοπό να λύσουμε σοβαρά ή λιγότερο σοβαρά θέματα και δυσκολίες στην καθημερινότητα.

Η συμβίωση – συνύπαρξη, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Διαφορετικοί άνθρωποι, με διαφορετική ιστορία, παρελθόν, συνήθειες και εμπειρίες, βρίσκονται μαζί σε ένα κοινό αγώνα επιβίωσης, μέσα σε ένα δεδομένο περιβάλλον. Από διαφορετική οπτική ο καθένας και αντιμετωπίζοντας πολλές διαφορετικές παραμέτρους, με διαφορετικές αντοχές και δυνάμεις, φτάνουν κάποιες φορές σε αυτό που ονομάζουμε αδιέξοδο. Αν τελικά το ζευγάρι αποφασίσει να συνεχίσει να είναι μαζί τότε υπάρχει ένα σύνολο τεχνικών το οποίο θα βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων που δυσχεραίνουν τη σχέση.

Η ευτυχία δεν είναι ουτοπία. Μαζί, μπορούμε να βρούμε λύσεις και να βελτιώσετε την κοινή σας ζωή. Αν ωστόσο επιλέξετε να χωρίσετε τότε ο στόχος είναι να επιτευχθεί ένας ομαλός χωρισμός χωρίς εντάσεις ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά.